Magunkról

1971-ben kezdtem madarászni. Gyermekkoromban már érdekeltek a különböző madár fajok. E madarak rendkívüli intelligenciája az emberhez való kötődése és változatos színezete megragadott. Mint minden madarászt, a hullámos papagáj fertőzött meg, mert az első pár hullámos 1 hónapon belül tojt 5 tojást, és ebből 5 fióka született.

Ezen fellelkesülve vettem egy pár énekes papagájt és hamarosan azoknak is született 4 fiókájuk. Ezek után a folyamat megállíthatatlanná vált egyre több és több madarat vásároltam. A kudarcok és sikerek közepette elértem álmom.

Magunkról

Magunkról

Különböző tenyésztői versenyeken jelentős sikereket értem el. A ranglétrát végig járva először mester, bronz- ezüst- aranykoszorús mestertenyésztői címet nyertem, de a legnagyobb elismerést számomra a Gyémántkoszorús Mestertenyészői cím jelentette 2001-ben.

32 év alatt sikerült kialakítanom egy számomra csodálatos állományt és a feleségem támogatásával, segítségével életünk részévé vált a fiókanevelés. A család valamely tagja mindig otthon tartózkodik, mert a fiókaetetés kétóránkénti elfoglaltságot jelent. Ez nem teher számunkra, hiszen madaraink, ezáltal lesznek szelídek és kezesek.

Jelenleg több mint 30 fajta található tenyészetemben. Ezek kis, közép és nagy papagájok.

3 Responses to Magunkról

 1. Esztergályos Marcell szerint:

  Nem lehet papagájt örökbe fogadni?
  Várom megtisztelő válaszát!

 2. Rácz Elemér szerint:

  Hello én is madarászok és imádok velük foglalkozni de szeretnék én is nagy papagájokat, és szeretnék csak velük folalkozni de kéne egy jo felvársárlo. A madarai gyönyörüek remélem egyszer alkalmam lesz megnészni öket és venni belölök.

 3. Áron szerint:

  Tisztelt Deák Úr!

  Azt szeretném kérdezni, hogy kisssándor, és nimfa papagájokat együtt tartani?
  Összebarátkoznak?

Vélemény, hozzászólás?